Official Partner of BMW Motorrad

Våra webbsidor: 

Gå till
Välj språk:

Island i augusti

Island är ett av våra absoluta favoritländer när det gäller äventyrskörning! Eller vad kan bli mer äventyrligt än lavaöknar, glaciärer, vattenfall, vulkaner, varma källor, gejsrar, vattenpassager och långsträckta grusvägar. Som vanligt på våra resor är riktigt bra körning högsta fokus, men är man på Island finns det givetvis vissa platser man bara måste besöka längs vägen.

Under denna resa tar vi oss från Reykjavik och norrut via de mest intressanta platserna såsom Geisyr, det glänsande vattenfallet Gullfoss och Unesco-världsarvet Þingvellir där de Eurasiska och Nordamerikanska kontinentalplattorna möts. Under en lång dag korsar vi sedan det Isländska höglandet till mystikfyllda sjön Myvatn, Husavik (med valsafari för de som önskar) & en av Islands största vulkaner Askja. Vi korsar sedan Islands ödsliga högland ännu en gång för att avsluta resan genom sagolandskapet Landmannalaugar.

Vi har helt enkelt satt ihop en resa med så många höjdpunkter det bara är möjligt på de 8 dagar resan pågår. Detta är en intensiv vecka på motorcykel, men möjlighet till lättare körning eller vilodagar finns vid ett par tillfällen.

 

Stor erfarenhet av Island

”Första gången jag var på Island var 2003, bara några månader efter att jag korsat Afrika från norr till söder på motorcykel. Anledningen att jag bokade resan var helt enkelt att jag blev så otroligt rastlös när jag kommit hem och behövde ett nytt äventyr. Island kanske inte låter som ett äventyr efter Afrika, men faktum är att jag efter mina första två veckor på Island tänkte att – här har jag på bara ett par veckor faktiskt kört på fler olika underlag än vad jag gjorde under ett halvår genom Afrika. Körningen är näst intill oslagbar, som att köra i en saga som innehåller allt du kan önska i form av utmaningar!

Efter min första resa till Island har det blivit fyra till, 2006, 2011, 2012 & 2015. Totalt har jag spenderat drygt 3 månader på denna fantastiska ö, och det finns hela tiden mer att fascineras över. Redan 2012 gjorde jag och min turledarkollega Per Wallin rekningen inför resor till Island, och vi gjorde till och med en liten promotion film (som du kan se här på sidan). Dock blev det lite för mycket annat de följande åren med start av bl.a. Touratech Offroad School som gjorde att vi fick lägga dessa planer på is. Men NU har du äntligen möjligheten att följa med oss och köra motorcykel på Island, och vi lovar att det kommer bli en upplevelse du sent ska glömma!” – säger David Johansson VD Touratech Nordic & Certifierad BMW Motorrad Tourguide.

 

Upplägget

Resorna genomförs under augusti & september månad, den enda tid på året då man kan vara säker på att snön smält på alla våra passager och vädret är som bäst. Vi kör i första hand grus/offroad men givetvis blir det en del asfalt också. Under hela resan har du två turledare på motorcykel, så vi kan dela upp oss i ett lite snabbare och ett lugnare gäng vid behov. Under två av dagarna finns också lättare respektive svårare turalternativ eller möjligheten att ta en vilodag. Vi har vårt supportfordon med oss hela tiden som förser oss med lunch, fika och vid behov reservdelar & verktyg.