Official Partner of BMW Motorrad

Våra webbsidor: 

Gå till
Välj språk:

Körningen

Körningen på Island består i huvudsak av grus, men vi gör även en del asfalt för att transportera oss mellan de fina grusvägarna. Du behöver inte vara någon mästare på att köra grus för att åka med till Island, men du måste känna dig komfortabel på mindre grusvägar. Din fysik bör vara relativt god då vi ibland kör långa dagar. Vi måste ju helt enkelt ta oss fram till nästa hotell oavsett vad klockan är. Vid tuffare passager, såsom sand och vattenpassager, stannar vi innan, går igenom rätt körteknik, tar oss igenom tillsammans och hjälps åt. Island är ett äventyr och du måste vara beredd på att det ibland kan vara slitsamt, men vi vågar också lova att du kommer att få en helt fantastisk körupplevelse.

Vi kör två långa dagar under resan då vi korsar de centrala delarna av Island på grus. Efter båda dessa tillfällen har du möjlighet att välja en lättare tur dagen efter eller helt enkelt ta en vilodag då vi stannar på samma hotell två nätter vid båda dessa tillfällen. Vi rekommenderar starkt att du gått någon av våra förarutbildningar eller motsvarande innan du åker till Island.

 

Vattenpassager, stenar och sand

Vi korsar under resan ett antal vattenpassager, de flesta relativt lätta men även några större. Passagerna varierar också från år till år och från dag till dag. När vi kommer till vattenpassager stannar vi innan och hjälps åt att ta oss igenom som ett team.

Vissa av grusvägarna vi kör på är steniga, och stenarna kan vara tuffa både mot förare och framförallt hjulen på motorcyklarna. Det är därför mycket viktigt att man aldrig kör fortare än att man hinner se och väja för stenarna.

Sand kör vi egentligen bara under de ”tuffare” alternativen som man kan välja två av dagarna. Övriga dagar och under de lättare alternativen passerar vi endast några kortare passager med sand.