Official Partner of BMW Motorrad

Våra webbsidor: 

Gå till
Välj språk:

Våra turledare

Våra turledare har alla lång erfarenhet av resor och äventyr på motorcykel. Vi har rest genom många länder på motorcykel i Europa, Asien, Afrika, Australien och USA. Fokus under våra resor ligger inte på att köra fort utan på att uppleva fina vägar och omgivningar. Däremot tycker vi om utmaningar i form av tekniska passager som vi måste ta oss igenom som ett team.

David Johansson är ansvarig turledare och är en av världens första certifierade BMW Motorrad Tourguides. Han har genomgått utbildning vid BMW Motorrad International Tourguide Academy ITA i München i Tyskland.

Om olyckan mot förmodan skulle vara framme eller om du skulle bli sjuk är alla våra turledare sjukvårdsutbildade och tränade hjärt-lungräddning.

David Johansson - Turledare/Instruktör, ITA & IIA Certified

David är VD för Touratech Nordic. Han har kört motorcykel sedan hästen kastade av honom när han var 7 år gammal, och ett 40-tal länder har han hunnit med hittills. Den längsta resan gick från Sverige till Sydafrika 2002-2003, men han har också kört hoj i USA, Australien, Island, och genom de flesta länderna i Europa. Med jämna mellanrum blir han också inkallad som testförare åt tidningen Bike när det ska testas äventyrshojar.

Per Wallin - Turledare/Instruktör

Per är en jämtlänning som kört hoj sedan 6 års ålder. Han kör enduro på tävlingsnivå, och applicerar gärna delar av denna körkunskap även på de stora äventyrshojarna. Tränar aktivt militär MC-körning i FMCK, och utbildar även sina militärkollegor i hojköring. Per anser också att världen ska ses från motorcykel och genom åren har det blivit ett antal länder. Bland annat har han kört från Korea till Sverige via Ryssland och Mongoliet. Per var också vinnare av GS-Tropy uttagningen i Skandinavien 2010, och i finalen i Sydafrika kom han och hans team 3:a.

Fredrik Holmgren - Turledare/Instruktör

Fredrik körde mycket motorcykel i sin ungdom men gjorde en paus ända tills hans barn blivit så stora att de började köra enduro. Han har tävlat i enduro på försvarets Husqvarna 258 och jobbar till vardags inom Försvarsmakten med bl.a. utbildning av mc-förare. Kan man göra något med ett leende så gör Fredrik det. Han är instruktör i Offroad School och turledare på våra resor.

Jan Hannus - Turledare/Instruktör

"Janne" är en glad dalmas som kört äventyrshoj i många år. Han var med som deltagare på vår första Portugalresa -2014, och vi tyckte då att han hade de rätta kvalitéerna för att börja jobba åt oss. Janne är den som ser till att vi aldrig har tråkigt! Han är nu både instruktör i Offroad School och turledare på våra resor.

Mikael Carlström - Turledare/Instruktör

"Carla" har kört motorcykel sedan han som 16-åring jobbade ihop lite pengar till en 125cc-crosshoj.
Efter några år på crossbanorna tog han äntligen MC-körkortet och sedan blev det både sporthoj och bana under några år. Efter en regnig sommar köptes en Africa Twin och sen dess är det mest offroad som gäller. Carla gillar blandningen av att köra fort, brett, tekniskt och svårt. Jobbar både som instruktör i Offroad School och som turledare under våra resor.