Official Partner of BMW Motorrad

Våra webbsidor: 

Gå till
Välj språk:

Referenser – vad tycker deltagarna?

Genom åren har både deltagare och journalister skrivit om våra resor. Några av berättelserna hittar du här nedan.

 

allt-om-mc-1

Läs Joachim Cruus Portugal-reportage i Allt om MC.

>>> Ladda ner PDF

 

 

bmw-klubben-1

Läs Susanne Bessmans Portugal-reportage i Svenska BMW-klubbens tidning.

>>> Ladda ner PDF

 

 

motorrad-1

Läs Johan Ahlbergs Portugal-reportage i Motorrad Touring.

>>> Ladda ner PDF

 

 

bmw-bladet-1

Läs John Finsbergs Portugal-reportage i Norska BMW-kubbens tidning (på Norsk).

>>> Ladda ner PDF

 

 

travel-time-1

Läs Mads Skyttegaards Portugal-reportage i Touratech Travel Time (på engelska).

>>> Ladda ner PDF

 

 

DSC_5435

”Har haft en super skön dag till hoj, i stort sett bara asfaltsvägar, men vilken natur och vilka vägar. Det är såååå fint här, bor på ett jätte mysigt ställe vid vattnet! Jag har fått en vit 800GS det funkar på asfalt får se imorgon hur det gör sig på grus… Har ju haft en del huvudbry angående min körning och att jag inte har riktigt hittat tillbaka efter min lilla vurpa, men idag kändes det riktigt bra, får se imorgon! Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan inmundiga en middag å kanske något glas rött!”

Zara Lahouar, Upplands-Bro –  deltagare Portugal februari 2014

Läs hela Zaras dagbok

 

 

DSC_5455

 

”Innan jag åkte till Portugal tittade jag på reklamfilmen för resan många gånger och mina förväntningar bara växte, jag gillade utsikten och tyckte backen vid ”soptippen” var riktigt häftig när man kunde höra stenarna landa bakom BMW:n. Hur skulle det bli i verkligheten, skulle vägarna vara svåra och var jag tillräckligt duktig att hänga med gruppen på de häftiga vägarna?!”

Roland Jansson, Uppsala – deltagare Portugal februari 2014

Läs Rolands reseberättelse

 

 

DSC_5449

”Vi somnade igår med en förväntan som man nästan kunde ta på. Som när man var liten. Dagen innan julafton. Ni vet, gå och lägga sig tidigt så att morgonen kommer fort. Hotellfrukost med utsikt över Atlanten och klarblå himmel tillsammans med en hel hög sympatiska människor. För mig främmande, så när som på Håkan, som jag mötte första gången på Touratech Offroad School i Säfsen förra året.”

Eric ”Ecke” Steijer, Stockholm – deltagare Portugal februari 2014

Läs hela Erics resedagbok

 

 

DSC_2834

”En vecka med Touratech i Portugal är utan konkurrens den absolut bästa aktiva semester jag varit med om, att i stället för en ”vanlig” skidresa lägga om till en aktiv motorcykel-upplevelse med boende och mat å dryck i världsklass samt en vinkällare som har ett otroligt utbud av härliga viner. Instruktörerna är otroligt duktiga och även om jag åkt motorcykel i snart 46 år så lärde jag mig massor av nyttiga saker när det gäller att hantera en motorcykel i olika situationer och allt detta i en helt otrolig vacker miljö. Denna typ av upplevelse är något som jag absolut kommer att prioritera i framtiden. Vi ses på någon av Touratech Adventure Travels upplevelser!”

Stefan Wärnklint (en otroligt nöjd resenär), Tidaholm – deltagare på testresa Portugal februari 2013

 

 

DSC_1917

”Att lämna det kalla norden i februari och sadla cykeln i 20 C och helt bekymmersfritt få utforska helt fantastiska rutter i ett vidunderligt landskap var för mig en tia på en offroadentusiasts skala; veckan bjöd på alla upptänkliga utmaningar i körningsavseende – grus, gräs, vattenpassager, slingrande serpentinvägar i en väl avvägd blandning!

Att sedan få avsluta dagen på Spa Alba med massage, 3-rätters middag och relax i en natur som inbjöd till fina naturupplevelser och jogging-rundor/promenader utmed Portugals atlantkust vart ytterligare en bonus jag inte riktigt räknat med men verkligen kom att uppskatta – ser redan fram emot en ”utveckling” med en tur över till Nordafrika och några dagar i atlas-bergen med samma eminenta guidning! ! !”

Nisse Holmström, Lidköping – deltagare på testresa Portugal februari 2013

 

 

DSC_1892

”Vi tyckte den här resan var väldigt bra, för vi kunde för en gångs skull kombinera Lars motorcykelåkning samtidigt som Mia kunde ha annan semester och följa med i bilen när det passade. Det har vi aldrig kunnat göra förut!

Resa och transfer var utmärkt, skönt att bli upphämtad av någon som vet vart vi ska. Boendet med spa och anläggningar var riktigt fint med bra service. Det var lyxigt att gå till SPA-anläggningen med bubbelpool och bastu efter en heldags körning. Maten var också av hög standard.

Körningen var spektakulär med höjdkörning, upp och ner för bergen, utsikten och själva upplevelsen. Väldigt bra arrangerat med följebil och all den service det medförde. Vi kan varmt rekommendera denna resa, som verkligen gav mersmak!”

”Grus-Lars” Arvidsson och Mia Blom, Vedum – deltagare på testresa Portugal februari 2013

 

 

DSC_2045

”Att en kall mörk höstdag få ett samtal från en kompis som säger ”ska vi åka till Portugal å köra hoj?” Då svarar man instinktivt JA! Så en snöig februarimorgon drog vi tillsammans med Touratech till solen. Hela resan var mycket välplanerad från hämtning på flygplatsen till hemtransporten en vecka senare. Boendet håller hög klass med allt man kan önska för alla i familjen. Att ha utsikt över Atlanten när man äter skadar ju inte.

Körningen går inte att beskriva på ett kort sätt. Jag som inte har kört så mycket grushoj uppskattade den utbildningen vi fick, man känner sig säker på hojen efter några kalla månader i Sverige. De vägar David och Torgrim har letat upp är helt enkelt magiska! Hela veckan körde man med ett leende i hjälmen. Allt från vattenpassager till kurvig asfalt. Att vi hela tiden har en följebil gör att man känner en trygghet och lunchen är säkrad på dagarna. Ja, lunchen på en av alla kullar med enorm utsikt längtar man tillbaka till ofta. Detta är en resa jag önskar göra varje år, om jag kan!”

Lars ”Garmin” Eriksson, Göteborg – deltagare på testresa Portugal februari 2013

 

 

DSC_1909

”Fantastisk miljö med underbara grusvägar och små passager, bra instruktörer som brinner av glöd och passion för äventyrskörning, det är värt varenda krona. Jag skulle aldrig hitta ett bättre område att åka njutbar offroadkörning på. Helt magiska vägar och vattenpassager! Oavsett körnivå så är upplägget briljant. Bättre grundutbildning får du inte och jag vet vad jag pratar om.”

Anderas Widell, MC-instruktör/trafiklärare, Lidköping – deltagare på testresa Portugal februari 2013

 

 

DSC_2624

”Kuperad grusväg med fantastisk utsikt och som aldrig verkar ta slut… Plötsligt stannar turledaren och säger att vi ska vända. Vi kör sedan samma väg halvvägs tillbaka tills vi ser följebilen där lunchen är serverad på vit duk på flaket. Overkligt bra.”

Henric Reimer, Filsbäck – deltagare på testresa Portugal februari 2013