Official Partner of BMW Motorrad

Våra webbsidor: 

Gå till
Välj språk:

Touratech Adventure Travel Portugal 15-22/2 -2014

 

Söndag
Har haft en super skön dag till hoj, i stort sett bara asfaltsvägar, men vilken natur och vilka vägar. Det är såååå fint här, bor på ett jätte mysigt ställe vid vattnet! Jag har fått en vit 800GS det funkar på asfalt får se imorgon hur det gör sig på grus… Har ju haft en del huvudbry angående min körning och att jag inte har riktigt hittat tillbaka efter min lilla vurpa, men idag kändes det riktigt bra, får se imorgon! Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan inmundiga en middag å kanske något glas rött!

Måndag
Jag kan köra jag är inte rädd… har varit mitt mantra idag då David Johansson och Per har testat mina gränser, men det var ju inte så svårt som det såg ut. Vi har haft en jätte skön dag med mycket utbildning och många skratt, en hel del vatten och min stora fasa nerförsbackar, men det var ju heller inte så svårt bara man vet hur man fegar sig ur dom hi hi. Sista backen fick jag special hjälp av Per, väldigt nyttigt och känner mig så mycket säkrare, men en fegis har man ju tyvärr blivit. Ja ja jag är gammal… måste väl tyvärr erkänna det också. Kan väl erkänna att ölen efter dagens övning var löjligt god

Tisdag
Idag har vi kört upp och nerför, i geggamoja, vet inte hur många gånger jag sagt ”finns inte på värdskartan att jag kör upp där eller genom det…”Men sen finns det ju en Per och David som inte övertalar så man märker det men bara är där och kommer med alternativ och helt plötsligt så har man kört upp för backen och genom geggamojan och det är inte för dom tvingat en utan för man själv vill… Vet inte hur det gått till men kul har jag haft och lärt mig massor även om jag inte hela tiden gjort som Per vill. Lite ”jag kan själv” har jag ju även om det betyder att jag gör allt lite svårare för mig själv… Underbar dag har det varit trots allt.

Onsdag
Hum… jag är jätterädd, jag kan inte köra hoj… dagen började med en Zara som av någon andleding var livrädd på hojen oavsett vart vi körde eller hur vi körde… Har aldrig tidigare varit så rädd, stundtals så illa så att jag skakade, vissa stunder arg som fan på mig själv jag kan ju… Men efter ett tag (läs timmar) så accepterade, jag kan inte längre köra hoj, jag får börja med knyppling eller något istället… Om jag hade promenerat hade jag kommit fortare fram. Varje gång jag stannade hade jag Per som en skugga bakom mig och satt lugnt och pratade en stund, gav mig lite tips och påpekade att jag gjorde allt så mycket svårare för mig tog fel spår osv. Om jag bara körde liiite fortare skulle det gå så mycket lättare samt blicken Zara, blicken… Den hade ramlat ner rakt framför hojen, och när Per påpekade detta uppenbara sa jag att jag visst att göra det, och han har ju såå rätt, det visste jag ju. Jag har ju kunnat köra förut, i ett annat liv typ och trodde väl att jag skulle göra det nu också men väl uppe på hojen igen kom rädslan tillbaka… Suck, jag ger upp… Men sen, vid ett däckbyte, så tog Per över och körde före mig och helt plötsligt försvann all rädsla. Jag kan ju köra trots allt. Efter lunchen hade jag en helt fantastisk körupplevelse och det går ju. Så nu får jag nog acceptera att jag inte kan längre men jag kommer att lära mig på nytt!! Idag lägger jag ett speciellt tack till Per Wallin för hans tålamod och lugn, han fanns hela tiden precis där han behövdes och ingen stress utan bara lugnt och harmoniskt stöttande gav mig den tid jag behövde.

Fredag
Veckan har nu gått, hemfärd imorgon… Ja vad säger man, är helt slut i både kropp och knopp, har inte bara lärt mig övervinna alla mina nytillkomna och gamla rädslor. I igår gick det som tåget i dag lite lungnare men geggamoja och vatten inga problem, åka uppför i massor av %-lutning och sedan nerför igen så j-lv häftigt och hojarna som bara tuffar på. Är helt såld på min GS 800, kommer att bli lite ändring i garaget… Något nytt och några bort.. ! David Johansson, Per Wallin och Lisa Nordlind vilket gäng!! Super härlig resa och ni kompliterar varandra så bra. Jätte härligt att ligga bakom David å pressa sig lite samt se hans spårval, sen tryggheten himself  Per hjälper till där han behövs, idag när andra åkte hoj å hade kul fick han åka med oss trötta tillbaka å tvätta hojar mm. Lisa, vilken brud, kan köra både bil och hoj på ett sätt som vi alla är avundsjuka på!

Zara Lahouar, Upplands-Bro –  deltagare Portugal februari 2014