Official Partner of BMW Motorrad

Våra webbsidor: 

Gå till
Välj språk:

Varför välja oss?

 

Vi har ställt resegaranti till Kammarkollegiet

Alla som säljer eller marknadsför något som omfattas av resegarantilagen måste ha resegaranti hos Kammarkollegiet för att skydda sina resenärer. Garantins storlek kan variera under året beroende på när resorna arrangeras. Här kan du kontrollera att vi har ställt en resegaranti till Kammarkollegiet:

Kontrollera vår resegaranti

 

Certified BMW Motorrad Tourguide

315682_455455237868272_977561618_n

Sedan april 2013 har Touratech Adventure Travel en av få BMW Motorrad Certifierade tourguides i världen, och den enda i Skandinavien!

Touratech Adventure Travel erbjuder exklusiva motorcykelresor och upplevelser, våra turledare är våra ambassadörer och varumärkena Touratech & BMW Motorrad borgar för högsta tänkbara kvalitet. För att kunna ge dig en ännu bättre service och upplevelse har vi genomgått utbildningen hos BMW Motorrad ITA och certifierat vår VD/reseansvarig. Denna certifiering är i första hand inte till gagn för Touratech Adventure Travel, utan för DIG som deltagare på våra resor!

”BMW Motorrad International Tourguide Academy (ITA), i München, Tyskland, är utbildnings-centeret för de mest seriösa motorcykel-reseföretagen i världen. Här finslipas kompetensen och kunskapen för att kunna erbjuda de bästa upplevelserna på marknaden.

För att vara säker på att varje ögonblick av din resa blir en oförglömlig och unik upplevelse måste din turledare vara välutbildad och flexibel, oavsett vad som dyker upp under resan. Han/hon ska inte bara visa dig vägen till din destination, utan vara en vän som hjälper dig i tuffa situationer och som agerar snabbt och säkert för att lösa dina problem. Han/hon ska dela med sig av sin lokalkännedom på ett inspirerande sätt och ta hand om din säkerhet under resan.”

 

Touratech kan motorcykeläventyr

Vi vågar påstå att det inte finns något företag som har mer erfarenhet av motorcykelresor än Touratech. Vi arbetar dagligen med motorcyklar och produkter som måste klara allt som världens vägar har att erbjuda. Detta har genom åren gett oss unika erfarenheter, både när det gäller resor, tillbehör och körteknik. Vi vet helt enkelt vad som fungerar och inte fungerar i praktiken.

 

Erfarenhet från Adventure Days

Vi har sedan 2009 arrangerat Adventure Days i Säfsen. De erfarenheter vi samlat på oss, efter att under åren ha gett över 2000 deltagare en introduktion till grundläggande gruskörning, har gett oss en god känsla för vad skandinaviska äventyrsmotorcyklister efterfrågar.

 

Official BMW Motorrad Travel Partner

Vi är den enda officiella BMW Motorrad resepartnern i Skandinavien. Detta betyder att vi har stöd och support från BMW Motorrad när det gäller allt från utbildningar av turledare till teknisk kunskap och motorcyklar.

 

Certified BMW Motorrad Offroad Training Centre

Förarutbildningen som ingår i resan arrangeras av vår huvudinstruktör, är en av få IIA-utbildade (BMW Motorrad International Instructor Academy). För att bli godkänd BMW Motorrad-instruktör krävs förutom lång erfarenhet och mycket god körteknik även pedagogiska kunskaper och förmågan att se vad varje enskild deltagare behöver.

 

Alltid de nyaste BMW GS-modellerna

Vi har alltid nya BMW GS-modeller tillgängliga för våra resor, från de mindre G310GS till de nyaste R1200GS Adventure Rallye. Du kan välja att köra den motorcykel du har själv, eller den du funderar på att köpa. Vi vågar påstå att ett bättre tillfälle att provköra de nya GS-modellerna finns inte! Du har också under resan möjlighet att prova de olika modellerna.

 

Erfarna turledare

Våra turledare är handplockade för att de har unika erfarenheter av grusköring, resor, äventyr och motorcyklar. Tillsammans har vi kört motorcykel i över 50 länder i Europa, Afrika, Asien, Sydamerika, Nordamerika och Australien. Vi är dock inga tävlingsmotorcyklister utan ”vanliga” grusåkare med god erfarenhet och ett brinnande intresse.

 

Alltid dubbla turledare

Under våra resor är vi minst två turledre, ofta tre. Detta för att vi ska kunna dela upp grupper efter varierande förkunskap så att alla får en anpassad körning som varken är för lätt eller för svår. Det är också en förutsättning för att resan inte ska behöva avbrytas om något oförutsett händer som tex. att en motorcykel går sönder.

 

Sjukvårdsutbildade turledare

Vi fokuserar mycket på säkerheten under våra resor, men skulle olyckan mot förmodan vara framme ska du kunna lita på att få professionell hjälp. Alla våra instruktörer har genomgått en omfattande sjukvårdsutbildning med inriktning på motorcykelolyckor. Vi är också utbildade inom D-HLR; hjärt-lung-räddning med och utan defibrillator/hjärtstartare. I vårt supportfordon finns alltid komplett sjukvårdsutrustning och satellittelefon (om en olycka skulle ske i ett område utan mobilmottagning).

 

Det enda du behöver är ett MC-körkort

Funderar du på om en äventyrshoj är något för dig? Då har du kommit rätt. Du kör på våra motorcyklar under resan och det enda du behöver för att delta i våra utbildningar är ett MC-körkort för tung MC och personlig skyddsutrustning (finns också att hyra vid behov).

 

Repor och skav ingår

Alla våra motorcyklar är helförsäkrade och vid vagnskada är självrisken maximalt 10.000 SEK. Denna utgår endast om du orsakar en skada som kräver reparation. Om du välter eller tappar motorcykeln och orsakar mindre repor eller skav på kraschbågar och handtagsskydd utgår vanligtvis ingen självrisk alls.